In 1978 brandde de zaak aan het Dapperplein volledig uit. Alle meubelen, de administratie en het archief gingen verloren. Het duurde ruim een half jaar voor de zaak weer kon worden heropend. Joop kreeg ernstige hartklachten en moest het bedrijf verlaten in 1979. Rob en Hans namen de leiding over en kregen meteen van de gemeente een sommatie om het pand aan het Dapperplein te ontruimen omdat de gemeente het pand opeiste om te gebruiken voor de huisvesting van bedrijven die in het kader van de Stadsvernieuwing werden gerenoveerd. Na maanden van onderhandeling kwam er een akkoord en na een ingrijpende verbouwing werd De Driehoek gehuisvest in het zogenaamde Nooypand op de hoek van de Dapperstraat en de 1e Van Swindenstraat. Op 18 mei 1980 werd het pand door André Hazes geopend. De hele Dapperbuurt was in rep en roer; er kwamen duizenden mensen kijken en luisteren naar André. Het was de tijd van de radio- en TV piraten, zoals Radio Unique, Radio Octaaf en TV Sinclair. Bij alle adverteerde De Driehoek met grappige spots en de populariteit van de meubelzaak-bij-die-gezellige-Dappermarkt nam flink toe.
In 1989 breidde de zaak uit in Amsterdam-Noord aan de Vuurwerkerweg 5. 1100 vierkante meter toonzaal werd op 1 september geopend door Lee Towers. Rob zwaaide hier de scepter en er werden heel wat meubelen verkocht. In korte tijd had De Driehoek behalve 2 winkels ook een centraal magazijn en 2 grote vrachtauto’s om de verkochte meubelen te kunnen bezorgen.
Het ging de zaak, inmiddels omgedoopt tot Driehoek Meubelen, in alle opzichten voor de wind. In 1995 overleefde Rob een hartstilstand, maar een paar weken later was hij weer in touw bij de onderneming.
In 1998 volgde een nieuwe uitbreiding.
Het aangrenzende hoekpand aan de Vuurwerkerweg, in gebruik bij Autostad die daar zeer pretentieuze auto’s verkocht kwam beschikbaar en werd bij de onderneming gevoegd, waardoor er in Amsterdam- Noord een verkoopoppervlakte ontstond van 2400 m2. En ook dit was een doorslaand succes. Inmiddels was Danny Verheijen, de zoon van Rob ook in het bedrijf werkzaam. Danny werd al spoedig populair onder de klanten. In 2001 nam Rob op 58 jarige leeftijd afscheid van het bedrijf en hij ging zich aan zijn hobby’s wijden. Hans en Danny zetten het bedrijf voort. De aloude vestiging in de Van Swindenstraat bleek niet geschikt voor de ontwikkelingen in de Dapperbuurt. Het pand werd aan een derde verhuurd en in 2006 verkocht.
In 2004 werd een vestiging in Almere geopend. Een hele fraaie vestiging, waarmee een prijs in de wacht werd gesleept, als zijnde de mooiste meubelvestiging in Het Gooi. Maar Almere werd geen succes. De aanvoerroute was onduidelijk en de gemeente werkte in diverse opzichten nogal tegen. In 2006 werd besloten om deze vestiging niet voort te zetten. Hans stopte zijn activiteiten en ging van welverdiende rust genieten na 40 jaar noeste arbeid.
Vanaf 2006 is Driehoek Meubelen alleen gevestigd aan de Vuurwerkerweg 1-5 in Amsterdam-Noord. De collectie is opgetrokken naar een zeer exclusief niveau. De inkopers hebben over de gehele wereld hun contacten en reizen naar China, Philippijnen en alle Europese beurzen.
Ondanks alle berichten over crisis is Driehoek Meubelen nog springlevend. Frequent wordt de collectie vernieuwd en het verkoopteam is al heel wat jaren ongewijzigd. Steeds meer cliënten willen hun huis compleet laten inrichten door Driehoek Meubelen en laten ontwerpschetsen maken om vervolgens hun huis te laten inrichten en decoreren.
In februari 2013 werd in het TV- programma Hollands Welvaren een documentaire over Driehoek Meubelen uitgezonden.
Inmiddels is Driehoek Meubelen verhuisd en gevestigd in de Dorpsstraat 74 3641 ED MIJDRECHT
Binnenkort meer!